HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Szoftver jelzi előre, hogy milyen lesz a nyomat

ferenck 2018.08.15. 08:30

A kompozitanyag-nyomtatásban érintett több cégnek okoz komoly problémát, hogy előzetesen nem tudják pontosan megmondani nyomataik jövőjét, hogyan működik a nyomtatás stb. Általános vélemény szerint kiszámíthatóbbá, előrejelezhetőbbé kell tenni a munkafolyamatot és következményeit, például, hogy hol lehetnek törések, repedések stb.

Jó hír e cégek számára, hogy a nyomtatóanyagokat modellező, szimuláló szoftvereket gyártó nebraskai MultiMechanics és az additív gyártással foglalkozó, kompozitokra specializálódott bostoni Fortify a 3DP jobb előrejelezhetőségét célzó stratégiai partnerséget kötött.

3dnyomtatas_multimechanics.jpg

A Fortify a 2010-ben alapított MultiMechanics csúcstermékét, a virtuális tesztszoftverek között világvezetőnek számító MultiMechet használva igyekszik a jövőben printelés előtt megmondani nyomtatott részek szerkezeti integritását, segíteni tervek optimalizálását – többek között optimalizált rostok működésének prognosztizálásával –, mennyire előnyösek a kompozitok például a felbontás és a komplexitás szempontjából.

A MultiMech előnyei közé tartozik még, hogy a szoftverrel dolgozó cégeknek kevesebb szükségük lesz fizikai prototípuskészítésre.

A Fortyfy nyomatelemző programja és a MultiMech közös munkája a várt visszajelzések szolgáltatásával igyekszik kielégíteni a felhasználói igényeket, és tanácsokat adni speciális alkalmazásokhoz.

„Több érdekes projekt fut, amelyhez a MultiMechet használják. Köztük például ipari drónokat és fröccsöntő eszközöket is fejlesztenek. Örömmel látjuk, hogy hozzájárulunk a 3DP ipar előrelépéséhez” – nyilatkozta Josh Martin, a Fortyfy ügyvezető igazgatója.

Az együttműködés részeként a MultiMech API Fortify printerekbe integrálását is tervezik. A szimulációval mérnökök a tervezéstől a végtermékig teljesen kontrollálni tudják a 3D nyomtatási folyamatot.

Címkék: szoftver szimuláció

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6014156299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása