HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Műhold, fakerék, agyhullám-mérés és szörfdeszka – a napokban történt

ferenck 2018.07.27. 08:30

A francia Gorgé Csoport által 2014-ben alapított Prodways felvásárolta az 1994 óta működő, 2011-től Stratasys-leányvállalat Solidscape-et. A New Hampshire állambeli cég minőségi viasznyomtatóiról és anyagairól ismert, ügyfelei főként ékszerészek, öntőcégek és szolgáltatóirodák.

3dnyomtatas_short_solidscape.jpg

A GE Additive Gyártópartner Hálózatot (MPN) indított. A versenyt erősítő nyílt piactérrel a technológiai iránti keresletet és kínálatot is élénkíteni akarják. Az első három csatlakozó – partner –, a Burloak Technologies, a Carpenter Technology Corporation és a Proto Labs Inc. nagymennyiségű nyomtatott alkatrész gyártásával igyekszik a vásárlók kedvében járni.

3dnyomtatas_short_tethon.jpg

A nebraskai kerámiapor-, kötőanyag-gyártó, különféle 3DP szolgáltatásokat nyújtó és beszállító Tethon 3D magas alumíniumoxid-tartalmú kerámiaport kezd gyártani. Az új anyagot a binder jetting nyomtatótechnológiára optimalizálják.

Az Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma 1 millió dollárral támogatja a Pittsburghi Egyetem kutatóit atomerőművek alkatrészeinek tervezésében, illetve a tervek 3D nyomtatással történő megvalósításában. A támogatás a minisztérium atomenergia-alapú technológiákat támogató programjának keretében valósul meg.

3dnyomtatas_short_lockhead.jpg

A Lockhead Martin befejezte egy 3D nyomtatással készült titánhenger minőségtesztjeit. A tesztek többéves program lezárását jelentik. A program keretében műholdakon üzemanyagot szállító, nagy nyomásnak ellenálló tartályt hoztak létre.

A Szingapúri Honvédelmi Tudományos és Technológiai Ügynökség (DSTA) szerződést kötött az Airbusszal. Az együttműködés lényege, hogy közösen fejlesztett, 3D nyomtatással kivitelezett tartalék-alkatrészekkel segítik a városállam légierejének (RSAF) tevékenységét.

3dnyomtatas_short_michelin.jpg

A francia kerékgyártó Michelin májusban jelentette be, hogy 2048-ig többek között teljesen újrahasznosítható kerekekre állnak át, amelyekhez 80 százalékban fenntartható anyagokat, például fát használnak. A részben 3D nyomtatással készülő első kerekekre szerencsére nem kell 2048-ig várni, hanem már 2020-ban bemutatják őket.

3dnyomtatas_short_agyhullamok.jpg

A szélesebb fogyasztóközönség számára készült 3D szkennereiről és printereiről ismert kínai SHINING 3D a terület világviszonylatban is első beszállítójának számít. A cég elévülhetetlen érdeme, hogy a hatalmas országban egyre jobb minőségű kézi szkennereket gyártanak. Legújabb fejlesztésüket, az EinScan-Prot egészen különleges célra, agyhullámok kutatásához tervezett, méretre szabható sisakok kidolgozásához használták egy laborban.

3dnyomtatas_short_chattanooga.jpg

A Tennessee-i Chattanooga-székhelyű Branch Technology a szövetségi állam fővárosában, Nashville-ben mutatott be egy, aktuálisan a „világ legnagyobb” printelt szerkezetének tartott pavilont. Az ultraibolya védőfémmel bevont, 6,1 méter magas, 12,8 méter széles különleges építményhez szénrosttal megerősített ABS-t használtak.

Az ausztrál Wollongong Egyetemen (UOW) a test egyensúlyát a mostaniaknál hatékonyabban támogató szörfdeszkákat terveznek, a teljesítményt optimalizáló anyagokkal. Az új deszkákhoz 3D nyomtatótechnológiát is használnak.

Címkék: autó fa újrahasznosítás ékszer repülőgép műhold viasz kerámia környezetbarát technológiák GE Kína Szingapúr Airbus Stratasys nyomtatóanyagok fémnyomtatás 3D szkenner nyomtatótechnológiák Lockhead Martins

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr814133649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása