HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Több mint 11 ezer nyomtatóanyagot hasonlít össze egy 3DP platform

ferenck 2018.05.07. 08:30

A 3D nyomtatás gyors fejlődésével egyre többféle nyomtatóanyag kerül a piacra és a gépekbe. Nem könnyű eligazodni közöttük, megismerni őket, kitalálni, hogy mihez mi a legjobb megoldás.

A 3DCompare, mint a neve is elárulja, egy 3D nyomtatószolgáltatásokat összehasonlító platform. Mostantól már nemcsak szolgáltatásokat, hanem pár napja tett bejelentésük alapján – segítendő a tájékozódást – anyagokat is összevet egymással.

3dnyomtatas_anyagok_2.jpg

Adatbázisában szelektív lézeres szinterezéshez (SLS) és fémprinteléshez használható nyomtatószálak (filament), műgyanták, porok és más anyagok, köztük kerámiák is találhatók. A felhasználók bővíthetik a gyűjteményt, összehasonlító műszertáblán figyelhetik a specifikációk mérését.

Az új szolgáltatás rendeltetése, hogy könnyebben kiigazodjunk az anyagok között. A gyártók és eladók listáján közvetlen linken keresztül tekinthetjük meg boltjaikat, összevethetjük más termékkínálatokkal, és természetesen vásárolhatunk is.

3dnyomtatas_anyagok0_2.jpg

„Az első nap óta létre akartunk hozni egy nagy és hiteles adatbázist árakkal, technikai specifikációkkal, hogy az anyagok könnyű és hozzáférhető összehasonlításával minden másnál szélesebb palettáról lehessen válogatni. Adatbázisunk a világ legnagyobb fogyasztói és professzionális 3DP anyaggyűjteménye” – magyarázza a 3DCompare-t vezető Alex Ziff.

Egy másik összehasonlítás: az adatbázisban 11 ezernél több anyagot ismerhetünk meg, míg például a Senvoléban kb. 1500-at.

A gyűjteményben az ipari PEEK és PETG szálaktól, fogászati és önthető műgyantáktól és fémporoktól kezdve a desktop/fogyasztói 3DP-ben rendkívül népszerű PLA-ig és ABS-ig szinte minden anyagot, gyártókat és értékesítőket megtalálunk. Az adatlapokon sok más technikai információ mellett a következő tulajdonságok is szerepelnek: nyomtatási hőmérséklet, húzószilárdság, keménység stb.

Szükség is lesz az egyre behatóbb tájékozódásra, mert a nyomtatóanyag-piac a 2016-os 530 millió dollárról az előrejelzések szerint 2022-ig 1,8 milliárdra terebélyesedik.

Keresleti és kínálati oldalon egyaránt növekedést prognosztizálnak.

Címkék: nyomtatóanyagok nyomtatószálak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4013895354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása