HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A legbiztonságosabb ipari 3D nyomtatóplatform?

ferenck 2018.04.27. 08:30

A New York székhelyű Identify3D a digitális ellátási lánchoz fejleszt szoftvereket. A berlini 3YOURMIND-dal közösen kidolgozott adatszabványaik az additív gyártási munkafolyamat digitalizálásának összes előnyét megtartva nyújtanak magas szintű szellemi tulajdonjog-védelmet (IPS) ipari 3D nyomtatóplatformjuk felhasználóinak.

Az új titkosítási protokollal, „végponttól végpontig” (end-to-end) megoldásukkal cégek belsős és külsős beszállítókkal egyaránt gördülékenyen dolgozhatnak, még nagyon kockázatos környezetben tevékenykedő vállalatok számára is biztonságos, ennél fogva nekik is komoly opció a 3D nyomtatás használata.

3dnyomtatas_biztonsag_3.jpg

A két cég partner-együttműködésének eredményeként a 3YOURMIND ipari 3DP-re kidolgozott vállalati platformján bárki hozzáférhet az Identify3D technológiájához.

A termékcsomagot 2018 második negyedévében vezetik be.

„Összes törekvésünk egyértelmű, stabil és biztonságos platformokat céloz additív gyártótevékenységüket gyorsan növelő ügyfeleinknek” – magyarázza a 3YOURMIND sales részlegét vezető Philipp Stelzer.

3dnyomtatas_biztonsag0_1.jpg

A módszerrel második szinttel bővül a szellemi tulajdonjog védelme, de a gyártási paraméterek biztonságos kódolása szintén fontos. Az integráció két szakaszban történik: először az Identify3D Protectet hozzáadják a szabvány AM (additive manufacturing) munkafolyamat hitelesítési, rendelési és ügyviteli folyamataihoz.

A második, kiegészítő biztonsági szintet, a gyártás közbeni adatvédelmet ez a protokoll jelenti, és így a 3YOURMIND platformra feltöltött 3D modelleket a rendszer titkosított digitális ellátási tételként (digital supply item, DSI) dolgozza fel.

A második szakaszban a gyártórészleghez küldik a titkosított fájlokat, ahol a gépek az Identify 3D speciális segédprogramját használják. Jelenleg az ipari 3DP meghatározó cégei, az EOS, az SLM Solutions, a Renishaw és a Materialise rendelkeznek az opcióval, hogy ilyen magas szinten védett fájlokat futtassanak.

A szoftveres megoldás más digitális gyártótechnológiák, köztük a CNC további fejlődését is szolgálja.

„A platform több szempontból is előnyös a felhasználók számára: központi hozzáférés 3DP forrásokhoz, nyomtathatóság hitelesítése, azonnali árképzés” – írja ismertetőjében a 3YOURMIND.

Címkék: szoftver biztonság EOS Materialise

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2213870402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása