HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott vitorlás és játékok minden mennyiségben – a napokban történt

ferenck 2018.03.23. 08:30

A Georgia Technológiai Intézet (Georgia Tech) kutatói kemény és puha alkatrészeket szimultán készítő 3 és 4D nyomtatóként is használható gépet fejlesztettek. Az alakváltó printelt szerkezetekbe áramvezető huzalok is integrálhatók. A géphez négy 3D nyomtatótechnológiát kombináltak össze.

Az amerikai légierő kutatólaboratóriumának a NASA-val és a Louisville Egyetemmel együttműködő tudósai komoly eredményt értek el a magas hőmérsékletet jól tűrő kompozit polimeranyagok fejlesztésében. Az ebből az anyagból készült részek a 300 Celsius-fokot is sikeresen „túlvészelik.” A tesztekhez szénrostokkal megerősített, hőre keményedő műgyantát használtak. Az új anyag extraerős és tartós.

3dnyomtatas_hirek2_5.jpg

Az olasz hajóépítő Livrea Yacht a világ első nyomtatott vitorlásán dolgozik a vegyiparban tevékenykedő német LEHVOSS Csoporttal, a 3D nyomtatóanyagokat 2014 óta gyártó Lehman & Voss leányvállalatával. A vitorlás projekten (szintén) 2014 óta dolgoznak, és nagyteljesítményű termoplasztikus anyagon alapuló, erősítő szénrostokat tartalmazó LUVOCOM 3F-et használnak hozzá.

3dnyomtatas_hirek3_4.jpg

A szintén olasz X Electrical Vehicle bejelentette, hogy még az év vége előtt tömeggyártásra alkalmas lesz 3D nyomtatással készült LSEV elektromos autója. Az első darabot a napokban mutatják be Sanghajban.  

A connecticuti Oxford Performance Materials anyagait implantátumoktól Boeing alkatrészekig számos területen használják. A vállalat engedélyt kapott orvosi műszerei japán forgalmazására. Szakértők szerint a szigetország lehet az ázsiai terjeszkedés kiindulópontja.

Guido Grappiolo olasz sebész valamivel több mint 10 éve, 2007 végén ültette be egy betegbe a világ első 3D nyomtatással készült titán csípőimplantját. Az illető azóta is egészséges, bizonyítva, hogy a 3DP orvosi implantátumok hosszabb időre is alkalmasak.

3dnyomtatas_hirek0_5.jpg

Különleges „halat” nyomtattak az MIT legendás Számítástudomány és Mesterséges Intelligencia Laboratóriumában (CSAIL). A Soft Robotics Fisht rövidítő SoFi nevű szerkezet fényképeket és videókat fog készíteni a vízalatti világ ismeretlen és titokzatos teremtményeiről. A puha robotika egyik csúcsdarabja halak és más élőlények között úszkál majd, és figyeli tevékenységüket.

A népszerű printereiről ismert holland Ultimaker megállapodást kötött a HP-vel, amelynek részeként a HP 3D szkennelő szoftverét az Ultimaker Cura 3DP programba integrálják. Az integrációval professzionális és más felhasználók számára is bővülnek a lehetőségek. (Az Ultimaker termékeit a FreeDee forgalmazza Magyarországon.)

A Sketchfab 3D tartalommegosztó platform új Download API-ével (alkalmazásprogramozói interfészével) appfejlesztők a platformon elérhető tartalmakat közvetlenül 3D, VR és AR szoftvereikbe integrálhatják, azaz a 3D kontent a jelenleginél is több helyre juthat el.

3dnyomtatas_hirek_4.jpg

A 3D nyomtatás az asztali és a szerepjátékokat (RPG) is forradalmasította. A technológia lehetővé tette, hogy a gamerek fantasy és sci-fi világaikat korábban soha nem látott módon és mértékben keltsék életre. Jelenleg minimum négy ilyen játék fejlesztését megsegítendő közösségi finanszírozó (crowdfunding) kampány fut: a Wightwood Abbey középkori monostora, a Worlds Over Run (Catalog 2) egyes kellékei, a The Lost Islands fantáziaterepe és Duncan „Shadow” Louca sci-fi tankjai egyaránt printelhetők.

Címkék: szoftver játék robot autó hajó orvosi app implantátumok polimer MIT 4D nyomtatóanyagok FreeDee 3D szkennelés Ultimaker Sketchfab

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6313767272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása