HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új kerámianyomtatót mutat be a CES-en egy amerikai-ukrán startup

ferenck 2018.01.10. 08:30

A 2015-ben alapított New York City székhelyű Kwambio dinamikus 3D fájlmegosztó platformjával vált ismertté, majd a speciális 3D interfésszel rendelkező Unique One printer következett.

A világ különböző pontjain élő befutott tervezőkkel dolgoznak együtt, csak rendelésre és egyedi darabokat (ékszert, díszletet, csontimplantátumot srb.) printelnek. 2017-ben több mint 10 ezer különféle tárgyat nyomtattak, amelyeket aztán főként amerikai és európai ügyfeleknek szállítottak ki.

3dnyomtatas_kwambio.jpg

A cég a legkedvezőbb árú kerámiákat kínálja, kínálatához saját kerámiaport fejlesztett, most pedig a napokban zajló las vegasi CES 2018-on bemutatásra kerülő teljesen új kerámianyomtatóval rukkolt elő.

A legtöbb mai printeren nem nyomtatható gyorsan és pontosan kerámia. Az ezzel (is) foglalkozó cégek általában öntőformát printelnek, azt töltik meg az anyagkeverékkel, majd öntvényt készítenek. Az égetés előtt az öntőforma egy részét eltávolítják, a maradék pedig a tűzben esik szét. Ezt a folyamatot a tárgy zománcozásával, fényezésével kötik össze, és az egész, például egyetlen csésze legyártása kb. 10 napig tart.

3dnyomtatas_kwambio0.jpg

Az új Ceramo One géppel változik a helyzet: csökken a gyártási idő, 160 milliméter per másodperc a tempó, a kb. 20 mikronos pontosság előrelépés, és közben a négyzetcentiméternyi 12-15 dollár átlagárat 0,08-ra viszi le.

„Most már csak 2-3 óráig tart egy csésze nyomtatása” – büszkélkedett Vlad Usov, a Kwambio vezérigazgatója.

Az eredmény az úgynevezett binder jetting 3DP technológia kerámiaporokkal működő új változatának köszönhető. A Ceramo One felgyorsítja és optimalizálja a gyártófolyamatot.

A gép saját agyagalapú anyaggal nyomtat. A zománcozáshoz 100-nál több színt kínálnak, de opcióik között szerepel az üveg, a matt és az áttetsző végső forma is.

A printerrel ráadásul nemcsak megrendelt kerámiatárgyakat, hanem repülőgép-alkatrészeket és fémtermékek öntőformáit is elő tudják állítani. A maximális méretnél (35x35x38 centi) nagyobb darabokat több részben printelik.

A Kwambio havi 1000 tárgyat nyomtató odesszai gyárában már naponta használják a Ceramo One prototípusát, és az érdeklődőknek sem kell sokáig várniuk: a gép január végétől megrendelhető, ára 25 ezer dollár alatt lesz.

Címkék: kerámia CES nyomtatóanyagok nyomtatótechnológiák binder jetting

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3213557623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása