HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Orvosi műszerek nyomtatása Indiában

ferenck 2017.06.21. 08:30

A 3D nyomtatás lassanként Indiában is megfizethetővé válik, legalábbis az egyre több helyi startup erre utal. A piaci/üzletiintelligencia-megoldásokat kínáló 6Wresearch előrejelzése alapján az indiai 3DP piac – elsősorban a prototípuskészítés és az anyagok – 2022-re eléri a 62 millió dollárt.

De térjünk vissza a mába!

A prototípuskészítés mellett az ipari alkalmazások szintén emelkedő tendenciát mutatnak. Építészet, autógyártás, fogyasztói elektronika, divat, művészetek és oktatás vezetik a listát. Az autógyártók és más ipari szereplők mindinkább csúcskategóriás gépeket vásárolnak, a szubkontinensen a két óriás, a Stratasys és a 3D Systems a vállalatok, az ABS és a PLA a nyomtatószálak között a legnépszerűbb. E két tényből logikusan következik, hogy a ráolvasztásos (FDM) technológia a number one.

Világviszonylatban és Indiában is egyre jobban terjednek a 3DP egészségügyi alkalmazásai. A szingapúri think3D Labs helyi leányvállalata, a think3D a napokban jelentette be, hogy 6 millió dollárból 2 ezer négyzetméteres 3DP létesítményt alapít az Adhra Pradesh állambeli Vizagban. A központot az Andhra Pradesh MedTech Zónával (AMTZ) együtt kivitelezik. Az AMTZ célja az indiai orvosi műszeripar fellendítése.

indiao.jpg

Folyamatosan növekvő, jelenleg 5,5 milliárd dolláros iparágról van szó, és el szeretnék érni, hogy függetlenebb legyen. Komoly feladat, hiszen a mostani piac közel 75 százaléka import. Márpedig ez a szám kicsit más megvilágításba helyezi a tetszetős növekedési statisztikákat.

A helyi gyártást és tervezést a kormány által vezetett MAKE IN INDIA kezdeményezés is ösztönzi. A MAKE IN INDIA és Andhra Pradesh kormánya együtt indították el az ország első orvostechnológiai gyártóparkját. Ebben a parkban létesítik a 3DP központot. Indiai cégek helyben dolgozhatnak csúcstechnológiás gépekkel, amelyekért használat alapján kell fizetniük. Ezzel a megoldással az érintett cégek elkerülhetik, hogy komoly összegeket fektessenek felszerelésbe, saját üzembe, miközben termékeiket a legjobb technológiákkal állíthatják elő.

Az AMTZ felismerte, hogy ipari partnerek nélkül nem megy, és az együttműködésből mindegyik fél profitál: költséghatékonyan és ipari léptékben hoznak létre minőségi termékeket. A think3D-t tender alapján választották, feladata az AMTZ támogatása a 3D nyomtató és tervezőközpont kialakításában. Az AMTZ bérbe ad nekik gépeket és felszerelést, a think3D pedig saját költségen működteti a központot, klienseiknek jutányos, nem-klienseknek piaci áron kínál szolgáltatásokat. A tervek szerint több fémnyomtatót, SLS, SLA gépeket, bioprintereket, tervezőeszközöket használnak majd. A központban lesz reverse engineering szekció is.

Címkék: orvosi ipar India nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1212609555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása