HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A Stratasys bemutatta új 3D nyomtatóit

ferenck 2017.02.08. 08:30

A világ egyik vezető 3DP vállalata, a Stratasys a ma véget érő los angelesi SOLIDWORKS World 2017-en, hétfőn mutatta be új gépeit, három professzionális, gyors és sokoldalú FDM (műanyag-olvasztás) alapú 3D nyomtatóját, az F123 sorozat darabjait (F170, F270, F370).

Stratasys-Designworks együttműködés

A tervező munkacsoportok gyors prototípuskészítési igényeit kielégíteni hivatott printereket a könnyebb felhasználás, nagyobb hozzáférés és szélesebb körű anyagválaszték szellemében fejlesztették. PLA, ABS, ASA és PC-ABS nyomtatószállal működnek, a szálak tízféle színben szerezhetők be.

A Stratasys friss felmérése alapján a tervező munkacsoportok kulcsszerepet játszanak fogyasztói javak, légjármű-, autó- és más meghatározó iparágak termékeinek kidolgozásában, fejlesztésében. A fentebbi három szempont hangsúlyos érvényre juttatásával ezeken a területeken is felgyorsul a 3DP alkalmazása.

A printerek esztétikáját – külsejét – a Stratasys a BMW Csoporthoz tartozó vezető ipari tervezőcég Designworks-szel közösen alakította ki.

stratasysuj3dnyomtato.jpg

„Ahogy a jövő robotikai eszközei környezetükhöz alkalmazkodnak, úgy mi is azon dolgoztunk, hogy az F123 sorozat külsőre, érzetre és ergonómiában is szakszerűen megtervezett felhasználói interakciókat nyújtson” – nyilatkozta Andre de Salis, a Designworks kreatív igazgatója.

 Könnyen kezelhetők

A gépek építőterületük méretében és nyomtatószál-használatban különböznek egymástól.  A legkisebb F170 maximális építőterülete 254x254x254, az F270-é 305x254x305, az F370-é 355x254x355 milliméter.

A nyomtatóanyagokat illetően az F170 és az F270 PLA, ABS és ASA, az F370 e három mellett PC-ABS szálat használ. Az FDM-anyagok változatossága széleskörű prototípuskészítési lehetőségeket kínál. Ha például a „gyors vázlat módot” és PLA-t választjuk, olcsón és hamar elkészül a koncept prototípus. ASA vagy ABS esetén viszont szilárdabb és erősebb, PC-ABS-szel pedig ütközésnek ellenáll, és igen magas minőséget képvisel a prototípus. Az anyagok installálása és helyettesítése gyors és könnyű.

Az érintőképernyős interfész egyszerűen kezelhető. A Stratasys elmondta, hogy a gépek működtetéséhez nincs szükség mélyebb szakértelemre. Felhasználóbarát „természetük” a usernek intuitív platformot, könnyen monitorozható és távolról vezérelhető nyomtatást biztosító GrabCAD Print szoftvernek köszönhető.

stratasysprototipus3dnyomtatassal.jpg

 Komplex nyomtatók     

A méretében fénymásoló géphez hasonló három modell elég kompakt ahhoz, hogy elférjen egy irodában. A tervezőt az alapötlet ellenőrzésétől a terv hitelesítéséig, működő változatig, „végigvezetik” a teljes prototípuskészítési folyamaton. Lehetőség nyílik a folyamatos iterációra, részek és az egész is hamarabb módosítható. A terméktervek a prototípus kiértékelése és feljavítása után kerülnek gyártásra.   

A 3D nyomtatás utóbbi 10 esztendejének egyik tapasztalata, hogy minél hatékonyabb a prototípuskészítés, általában annál több időt és kiadást spórolhatunk meg, és a termékminőséget sem kell feláldozni, de különösebb engedményeket sem kell tenni.

A Stratasys egyelőre semmit nem közölt az árakról.

Címkék: nyomtatók ABS Stratasys nyomtatóanyagok PLA prototípuskészítés gyors prototípuskészítés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5312235744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása