HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Sculpteo-tervezők 1000 kilométert kerekeztek nyomtatott biciklijükön

ferenck 2017.01.26. 08:30

A francia online digitális szolgáltató Sculpteo két tervezője, Alexandre d’Orsetti és Piotr Widelka a CES után, január 8-án indult el a cég saját kivitelezésű kerékpárjain az 1000 kilométerre lévő San Franciscóba, ahova január 20-án érkeztek meg.

bike.jpg

Mindketten segédkeztek a CES-en bemutatott kerékpár tervezésében. A fejlesztés, prototípuskészítés és a kivitelezés mindössze 7 hétig tartott, különféle technológiákat (3D fémnyomtatás, lézervágás, 3D műanyag-printelés stb.) használtak hozzá. Az 1000 kilométer bebizonyította, mennyire sokoldalúak és megbízhatók a vállalat 3D szolgáltatásai.

bike0.jpg

A kerékpár 70 százaléka a Sculpteo online digitális gyártószolgáltatásának köszönhető. A pedálok alumínium- és nejlonpor-keverék alumidből, fékrészek titánból, rugalmas és elasztomer poliuretánból készültek. Az egész kb. 4 ezer euróba került.

bike1.jpg

A sikeres 1000 kilométer egyáltalán nem jelenti azt, hogy a cég ezentúl kerékpárokat is gyárt. Sajtóközleményben jelentették be, hogy megmaradnak mérnöki munkáiknál, és változatlanul online digitális gyártószolgáltatóként működnek tovább. A biciklikkel technológiáik és anyagaik pontos és működőképes, ügyfeleiket inspiráló alkalmazását akarták szemléltetni.

Címkék: kerékpár titán műanyag aluminium fémnyomtatás Sculpteo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3812154893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása