HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új fémnyomtató-technológiát mutattak be a CES-en

ferenck 2017.01.09. 11:30

A fémnyomtatás nagyágyúja, a MarkForged a CES-en mutatta be 99500 dollárnál kezdődő, szeptembertől beszerezhető új printerét, a Metal X-et és a géphez kapcsolódó szintén új atomdiffúziós additív gyártótechnológiát (ADAM). A nyomtatás egy része rétegről rétegre történik, a gép viszont a titántól az alumíniumig különféle anyagokkal dolgozik. A fémport műanyaggal kötik meg, amelyet az utómunkálatok során távolítanak el a nyomatról. A printelt részeket ezt követően fémmé zsugorítják (szinterelik). Az ADAM egyszerre szintereli az egész részt, így a fémkristályok áthatolnak a megkötött rétegeken, még erősebbé téve a nyomatot. Gyártó-, autó-, orvosi és légjármű-ipari felhasználásra alkalmas, teljesen kidolgozott tömör fémtárgy a végeredmény.

femny0.jpg

99500 dollár tetemes összeg, viszont komoly árcsökkenés a milliós nagyságrendű és szobaméretű eddigi fémprinterekhez képest. Ráadásul a technológia nemcsak fém-, hanem printelt fémöntőkből készült műanyag-részekről is szól. Hónapok helyett napokig tart.

A Metal X emellett a mostani fémnyomtatóknál komplexebb formákat és mértani szerkezeteket nyomtat.

Könnyebb részek, fejlettebb funkciók.

Címkék: titán műanyag aluminium CES fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2912109773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása