HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nemzetközi űrállomás: 3D nyomtatás környezetbarát műanyaggal

ferenck 2016.12.02. 08:30

Ezentúl zöld műanyaggal is printelhetnek a súlytalanságban.

Amióta az első 3D nyomtatót beüzemelték a Nemzetközi Űrállomáson (ISS), praktikus és promóciós célokra printeltek tárgyakat. Elsődlegesen persze az űrhajósoknak segít, hogy meghibásodott darabokat helyben, a Földről történő szállítás kiiktatásával pótoljanak. Egy az ISS-től értelemszerűen igen messzi 3DP bolton keresztül viszont az érdeklődők elküldhetik digitális fájljaikat, és ők is rendelhetnek űrben készült nyomatokat. És kit ne érdekelne egy Made in Space print?

greenplastic.jpg

Űrbéli printelésre fejlesztett alkalmazásokról sokat hallunk, nyomtatóanyagokról viszont alig. Gyakran spekuláltak már a regolitról, hogy egy szép napon, majd igen, de a prózai valóságban egyelőre odafent is főként ABS műanyagot használnak. Változást hoz, hogy az ISS printerét fejlesztő Made in Space és a hőre lágyuló gyantákkal foglalkozó Braskem gyártó egyéves munkával környezetbarát műanyagot dolgozott ki. A GreenPE cukornádból készült polietilén, újrahasznosíthatósága és más „zöld” tulajdonságai miatt kifejezetten az űrre, a súlytalanságra találták ki.

greenplastic0.jpg

Az új anyagból speciális csatlakozót printeltek először, a fájlokat a Földről küldték az ISS-re. A konnektor szintén printelt növényöntöző-rendszerhez készült.

Címkék: űrkutatás világűr űrhajózás műanyag környezetbarát technológiák ABS nyomtatóanyagok környezetbarát nyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9012014976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása