HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Különleges drónt nyomtattak Szingapúrban

ferenck 2016.12.02. 11:30

A szingapúri Nanyang Műszaki Egyetem (NTU) és a Stratasys a felsőoktatási intézményben PhD-tanulmányokat folytató Philip Keane irányításával repülőgép-minőségű anyaggal, a hőre lágyuló műanyag ULTEM 9085-tel különleges drónt építettek. A gépet Keane tervezte és nyomtatta. A nagyon erős, de könnyű, kereskedelmi repülőkhöz használt ULTEM 9085-ből ők alkottak először repülésre kész kvadrokoptert.

nanyang_1.jpg

A drón 60 kilót elbír, beágyazott elektronikája a nagyon meleget is elviseli. A beágyazott elektronika komoly kihívás 3D nyomtatóknak, mert 160 fok felett már nem megy velük a printelés. Keane és társai speciális módosításokat végeztek, és az egyetlen lépésben kivitelezett folyamat ugyan babra munka volt, de sikerült. Arra is ügyelniük kellett, hogy egyes alkatrészek maximum 20 percig bírják ki a magas hőmérsékletet. A motorokat és propellereket a teljes váz elkészülte után szerelték fel.

Címkék: Szingapúr drónok Stratasys nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5012015162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása