HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatással csökkenhet a világ olajfogyasztása

ferenck 2016.11.29. 11:30

Thina Margerith Saltvedt, a svéd Nordea pénzügyiszolgáltató-csoport norvég elemzője szerint 3D nyomtatással és elektromos autókkal csökkenthető az olajfogyasztás. A Párizs-székhelyű Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) viszont a szállítás, repülés, kamionok és petrolkémiai termékek iránti növekvő igény miatt az olajfogyasztás növekedését várja.

olaj_1.jpg

Egy koppenhágai IEA-találkozón Saltvedt támadta az energiaügynökség álláspontját. Azzal érvelt, hogy a 2000-es években az olajnak kevés alternatívája volt, és az ára is magas maradt, ezzel szemben napjainkban több az alacsony üzemanyag-fogyasztású hajó és az elektromos autó, „zöldebbek” a repülőgépek. Az elektromos autók széleskörű elfogadása kulcstényező lehet, piacukról viszont eltérnek a források. Az IEA 150 millió (részben vagy teljesen nyomtatott) elektromos autót vár 2040-re, a Bloomberg viszont 450 milliót. Saltvedt az utóbbival ért egyet. Adjuk hozzá az elektromos technológiák elterjedését a hajó-, busz- stb. gyártásban, és az olajfogyasztás csökkenése rögtön elképzelhetőnek tűnik.

Saltvedt szerint – a szél és napenergia mellett – a 3D nyomtatás szintén fontos szerepet játszhat. Termékek helyi gyártásával csökkenthető az üzemanyag-igényes földi, vízi és légi szállítás. Az olajfogyasztás néhány évig emelkedik még, de 2025-re visszaesik – véli.

Címkék: jövő energiaellátás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9112007524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása