HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Az USA harmincmillió dollárral támogat 3D nyomtatás alapú szélenergia-projekteket

ferenck 2023.02.15. 08:00

Az Egyesült Államok harmincmillió dollárral támogatja anyagok, köztük a szélturbinák működési hatékonyságát növelő nagyon könnyű kompozitok olcsóbb gyártását – jelentette be február tizedikén az ország Energetikai Minisztériuma.

Az USA-ban jelenleg a szélenergia a legfontosabb megújuló energiaforrás, és kritikus tényező a fosszilis üzemanyagoktól való függés csökkentésében. Az áreséshez elengedhetetlenek a következőgenerációs technológiák, a gyártás javítása, finomhangolása. A támogatás pontosan ezeket a célokat hivatott szolgálni.

3dnyomtatas_szelenergia_1.jpg

Jobb anyagokkal és fejlettebb gyártási folyamatokkal olcsóbb lehet a szélenergia, a mainál több területen, nagyobb mértékben alkalmazhatják. Ezek elengedhetetlen feltételek az USA deklarált céljainak megvalósításához: 2035-re a száz százalékos tiszta energiahasználatot, 2050-re pedig a zéró károsanyag-kibocsátást akarják elérni.

„A szél több földrajzi régióban, otthonokban és vállalatoknál megbízható tisztaenergia-forrásnak bizonyult. A felhasználás pénzügyi korlátait lejjebb vivő következőgenerációs anyagokba való befektetés segíti a széleskörű alkalmazást, Biden elnök hazai gyártással és tiszta energiával kapcsolatos céljait” – jelentette ki Jennifer M. Granholm, energetikai miniszter.

A könnyű kompozitanyagok többféleképpen csökkenthetik a károsanyag-kibocsátást: hatékonyabbá teszik a szélenergia előállítását, csökkentik a járművek tömegét. Minél inkább csökken a tömegük, annál kevesebbet fogyasztanak.

A támogatással a szélenergia-technológiákhoz kapcsolódó kompozitok gyárthatóságát és teljesítményét akarják növelni. A nagy széllapátok prototípus- és szerszámkészítésénél, gyártásánál és tesztelésénél használt additív gyártófolyamatokat áramvonalasítanák.

A nem széllapátos szélturbinák polimerekből, fémekből és kerámiákból készülő alkatrészeihez szintén keresik a 3D nyomtatáson alapuló megoldásokat. A támogatásra mindkét kategóriában (széllapátos és nem széllapátos szélturbinák) lehet projektekkel jelentkezni.

Címkék: jövő környezetvédelem szélerőmű kerámia energiaellátás polimer fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9318048696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása