HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Hibrid gyártás otthoni használatra

ferenck 2016.11.17. 08:30

Az additív és a szubsztraktív megoldások hibrid gyártás néven ismert keverékét elsősorban professzionális felhasználók alkalmazzák munkájuk során. Kutatások viszont kimutatták, hogy a technológiát szép lassan a desktop világban, különösen az oktatásban és a „csináld magad” (DIY) jellegű hobbitevékenységekhez is használják, és mezőgazdasági vidékekre is el szeretnék juttatni.

Az egyébként nem teljesen új alapötlet a következő: az additív eljárás különféle funkciókra, de nem mindenre tökéletes, és az utóbbi esetekben jobb, ha kiegészíti, és nem helyettesíti a hagyományos, szubsztraktív módszert. A kombináció mindkét technológia számára tökéletes.

Hibrid gyártással több cég próbálkozik ipari megrendelőknek a DMG Mori és a BeAM kínál megoldásokat, egyes vállalatok viszont kifejezetten desktop közegre fejlesztenek.

hibrid_1.jpg

A Davisi Kaliforniai Egyetem (UCDavis) hobbisták, végfelhasználók és diákok által látogatott nyári program keretében foglalkozott a Fab Labok fejlődéséhez és a felsőoktatási intézményekben szaporodó makerterekhez is kapcsolódó témával.

A UCDavis Moduláris Hibrid Desktop Gépe Linkbot moduláris robotdesignt használ. A koncepciót az egyetemen alapított Barobo dolgozta ki, és ők fejlesztették kifejezetten oktatási célra a moduláris robot-alkatrészeket. A saját részeinek nyomtatására képes kisméretű gép ezek az alkatrészek miatt egyrészt remek desktop használatra és eleve felhasználóbarát, másrészt kevés energiát fogyaszt.

Címkék: desktop csináld magad ipar modularitás gyártótechnológiák Maker kultúra Maker mozgalom FabLab nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2711965517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása