HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatják az első lengyel magán-műholdat

ferenck 2016.09.30. 08:30

Különleges 3DP projektet tervez a mobiljáték-gyártó T-Bull által alapított SatRevolution lengyel startup: kinyomtatják a Światowid nano-műholdat. A cég szerint 2017 harmadik negyedévében akár fel is lehet majd lőni.

A 10x10x20 centis paralelepipedonra (hat lap által határolt térbeli geometriai alakzat, amelynek minden oldallapja paralelogramma) tervezett műholdat a mágneses mező és a Föld gravitációjának részletes tanulmányozására szánják. Az egész 3D nyomtatással készül – tartós, könnyű, a részek optimális alakjának kivitelezéséhez ez a legjobb megoldás stb.

lengyelmuhold.jpeg

A műhold bevonata a kozmikus sugárzásnak és rezgéseknek ellenálló speciális alumíniumötvözetből készül. Gyors hőmérsékletváltozásokra szintén felkészültek. Fotovillamos panelek fejlett rendszere érzékeli a Nap és a Földre irányuló antenna pontos térbeli pozícióját.

A kizárólag az űrrel foglalkozó SatRevolution bizakodik, hogy siker esetén – első lengyel vállalatként – tömegesen gyárthat mesterséges műholdakat nemzetközi űrügynökségeknek.

Címkék: űrkutatás világűr műhold

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6811747799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása