HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott műholdantenna a pontosabb időjárás-előrejelzésért

ferenck 2024.02.26. 08:00

A kaliforniai Vitesse Systems elkészült első nyomtatott műholdantennájával, amelyet máris a Tomorrow-R1 műholdba integráltak. A nyomat nagyon fontos előrelépés az időjárási radarműholdak területén, 2023-as fellövésekor a Tomorrow-R1 volt a kereskedelmi vállalkozás keretében épített első időjárásfigyelő radarműhold.

A Vitesse Systems az űrcuccok 3D nyomtatásában specialistának számító Custom Microwave 2021-es felvásárlásával fontos stratégiai lépést tett: lehetőségeit bővítve, túllépett korábbi korlátain, és az akvizíció azonnal innovatív űrhajózási, repülési és védelmi alkalmazásokat vetített előre.

3dnyomtatas_muholdantenna.jpg

A vállalat az antenna teljesítményének optimalizálásával és a fejlesztési idő csökkentésével igazolta is a várakozásokat.

A korábbi Custom Microwave-székhelyen tervezték és tesztelték. A 2021-es felvásárlás óta a Vitesse Systems két további fémprintert vásárolt, hogy komplex antennamegoldások tervezését finomhangolják, áramvonalasítsák velük.

A cég az antenna felületének tulajdonságait javítandó, változatos befejező folyamatokat talált ki. Ezeknek köszönhetően sikerült átlépniük az additív gyártással készült antennák korábbi korlátain.

Először földi és légi, felszíni és levegőbéli antennaalkalmazásokra összpontosítottak, de a technológia használatával mindig az űrhardver lebegett a szemük előtt. Ezért fontos az első nyomtatott műhold-antenna, amelyen már 2020-ban is dolgoztak.  

A korábbi terveket látva jöttek rá, hogy az antenna összesített tömegét additív gyártással csökkenthetik jelentős mértékben. Most bizonyították, hogy így is van, és hamarosan újabb fontos fejlesztésekre kerülhet sor.

Címkék: világűr műhold antenna

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9418323401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása