HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatási technológiák - Binder Jetting 3D nyomtatás

FreeDee 2016.06.24. 09:16

3D Akadémia nemrég tette közzé első ismeretterjesztő bejegyzését a FreeDee YouTube csatornáján, amelynek témája az FDM, azaz a szálhúzásos 3D nyomtatás volt. Első sorozatukban a különböző 3D nyomtatási technológiákat veszik sorra és mutatják be közérthető és szórakoztató módon. Az FDM technológiát most az úgynevezett binder jetting 3D nyomtatás követte.

A binder jetting 3D nyomtatás lényege, hogy a 3D nyomtató finom porrétegeket fektet le, s ezekre rajzolja meg festékkel kevert ragasztóanyaggal a nyomtatandó tárgy rétegeit. A rétegről rétegre e módon felépülő modell némi utómunkát igényel, de a végeredmény full color és így igen élethű lesz. Ezzel a 3D nyomtatási technológiával készülnek az emberek mini, színes szobrai. 

A 3D Akadémián rendszeresen indulnak  alapképzések 3D nyomtatás, 3D szkennelés és 3D modellezés témakörökben, emellett időről időre megjelennek egyedi, témaspecifikus, hobbi alkotóknak vagy szakmai köröknek szóló kurzusok is. A videósorozatban is bemutatott technológiákról a bevezető 3D nyomtatás oktatásonlehet részletesebben tanulni.

Címkék: oktatás alkalmazások nyomtatóanyagok 3D Systems 3d akadémia

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr158836492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása