HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatással készül a jövő divatja?

ferenck 2016.04.22. 08:30

Divattervezők körében népszerű a 3D nyomtatás, sokuk kísérletezik vele. Ennek ellenére nagyon kevés a bármikor viselhető, kényelmes printelt ruha. Elsősorban szelektív lézeres szinterezést használnak, hozzájuk mert legrészletesebben ezzel a technológiával dolgozhatók ki felületek. Csakhogy még részletgazdagabb kidolgozás kellene!

A brit Loughborough Egyetem és a textília- és ruhagyártó Yeh Csoport közös kutatásban, a 3D Divat projekt keretében vizsgálja, hogyan lehetne valóban hordozható és könnyű darabokat egyetlen gyártási műveletben megmunkálatlan nyersanyagokból – műanyagokból – előállítani. Hatékony 3D nyomtatási folyamatot akarnak a közvetlen „polimerből ruha” koncepcióra kidolgozni.

fashion.jpg

A kutatók konklúziója: 3DP-vel gyorsabb az innováció, személyre szabott a végtermék, nincsenek mértani korlátok, és szinte semmi hulladék nem termelődik, nincs levegőszennyeződés (éles ellentétben például a mai kínai textil- és ruhaiparral). A technológia forradalmasíthatja a divatot, hamarosan 24 óra alatt elkészülhet egy teljes ruha.

fashion0.jpg

Most már csak az a kérdés, hogy mikor az a „hamarosan.”

Címkék: jövő divat személyre szabás szelektív lézeres szinterezés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr968650532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása