A byFlow holland 3D nyomtatógyártó Venloban a tegnapi 3D Ételnyomtatás konferencián ötfogásos menü formájában válogatott VIP-vendégeknek mutatta be első popup éttermét. Az Ételtinta projekt világ körüli útra indul: elsőként London, majd többek között Dubai, Szöul, Róma, Párizs, Las Vegas, Toronto, Berlin és Szingapúr ismerheti meg a 3D nyomtatott kulináriát.
Legtöbben maximum csokik vagy habcsók formájában ismerjük a printelt élelmiszereket. A technológia fejlődésével viszont más ételeket is előállítanak vele, szakácsoknak sem árt előbb-utóbb beletanulni egy kicsit a 3DP-be, például megismerni a byFlow speciális Focus nyomtatóját. A cég éttermében elemeket is 3D printeléssel készítettek: egyes bútorokat, edényeket, üvegeket, kiegészítőket.
A bankett kitalálói – byFlow, 3D Samba, Mateo Blanch, a Barcelonához közeli La Boscana étterem chefje, 3DChef és a londoni 3DFP Ventures – „interaktív koncept art élményként”, fine dining és új technológiák találkozásaként, tehetséges designerek futurista műveként írták le az eseményt.