HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott szelfibot az oktatásban

ferenck 2016.03.31. 08:30

Az orosz-amerikai Endurance startup tavaly mutatta be nyomtatott SelfieBotját, egy multifunkcionális (automatikus mozgás- és arckövetés, távirányítható kamera stb.), okos szerkezetet, lényegében egy okostelefonos vezérlésű robotot. Nagyon hasznos, sereg videoalkalmazásra (konferencia, időszűkítés stb.) ideális.

selfiebot.jpg

A cég nemrég jelentette be, hogy az eredetileg „csináld magad” készletként vagy előre gyártott eszközként 199 dollárért árusított botot az oktatásban is alkalmazzák. Nyílt forrásúvá teszik iskolák és más oktatási intézmények számára. A készlet az egész SelfieBotot tartalmazza az androidos és mikrokontrolleres kódtól a nyomtatható fájlokig, boltokból beszerezhető alkatrészekig. Diákokat szeretnének ösztönözni vele: ismerkedjenek a robotikával, programokat írjanak rá, vegyenek részt a bot további fejlesztésében, közben pedig közösség alakuljon ki a SelfieBot körül.

selfiebot0.jpg

Az Endurance több változtatást is tervez: új elemek, vezeték nélküli töltés, hangvezérlés, iOS-kompatibilitás.

selfiebot1.jpg

„Barátságos robotika-hálózattal igyekszünk bátorítani a diákokat, hogy szerezzék meg a saját robotok fejlesztéséhez szükséges tudást és képességeket” – nyilatkozta George Formitchev, az Endurance társtulajdonosa.

selfiebot2.jpg

Címkék: oktatás csináld magad robot okostelefon DIY

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr508545988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása