HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Változik a világ: divatcég fektet épületnyomtató startupba

ferenck 2023.12.19. 08:00

Európa egyik vezető divatcsoportja, a Mango startup stúdió accelerator programján keresztül fektet be a robotikus 3D nyomtatórendszereket és szoftvereket fejlesztő valenciai Ziknesbe. A Ziknes technológiájával tervrajzból perceken belül elkészül újrahasznosított anyagokból a nyomat.

A befektetés a startup meghatározott feltételek melletti anyagi támogatását, tevékenységének elsőkézből történő megismertetését, üzleti modell kidolgozását jelenti. A Ziknes-csapat tanácsokat és mentori támogatást is kap olyan területeken a Mango szakembereitől, mint a terméktervezés, azon belül is főként a bútortervezés.

3dnyomtatas_mangozickness.jpg

A 2022-ben indult Mango Startup Studio rendeltetése a cég újításainak promótálása, új növekedési lehetőségek felderítése, innovatív technológiák és üzleti modellek kidolgozásában való részvétel. A megvalósításhoz cégeket és ötleteket keresnek, hogy aztán a divatipar értékláncát, a felhasználói élményt növelő befektetéseket hajtsanak végre.

A technológia és a fenntarthatóság a terméktervezéstől a terjesztésig, az értéklánc összes részét, minden egyes kapcsolódási pontját meghatározó két kitüntetett terület.

A startup stúdiónak ez az ötödik befektetése. Eddig többek között olyan cégekbe invesztáltak, mint a textilhulladékot „újraértékesítő”, fenntarthatóságon alapuló Recovo, a digitális identitással és különböző stílusú avatárok fejlesztésével foglalkozó Union Avatars.       

A Ziknest azzal a céllal alapították 2021-ben, hogy a gyártás világát a 3D nyomtatás és a robotika összekombinálásával, a termelés hatékonyságát, rugalmasságát és fenntarthatóságát növelve forradalmasítsák. A startup elkötelezett az anyagveszteséget minimalizáló alacsony fogyasztású technológiák mellett.

Címkék: robot divat automatizálás építőipar

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4118270289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása