HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott űrantennákkal kísérletezik az Európai Űrügynökség

ferenck 2016.03.18. 08:30

Az Európai Űrügynökség (ESA) tavaly vetette fel az ötletet, hogy nyomtatott antennákat tesztelnének műholdakon. A projekt most jutott el az utolsó printelt prototípusig, ami egyben az ESA első kétreflektoros antennája is.

Maarten van der Vorst mérnök szerint az eszköz kisebb műholdakat koordinálna, és így nagyobb rendszerek teljesítményét érnék el. Az egészet egyben, polimerből printelték, majd rézzel vonták be, hogy elérje az óhajtott rádiófrekvenciás teljesítményt. Az olcsón előállított antenna további fejlesztésekre szorul, és csak azok után lehet valódi űrmissziókra használni. Egyelőre a rádiófrekvenciás teljesítményét vizsgálják, és elégedettek a szimulációkban végzett mérésekkel.

urantenna.jpg

A fejlesztésben a svájci SWISSto12 is részt vett, speciális rézeljárást dolgoztak ki és alkalmaztak két ESA-antennára. A következő lépésben magasabb frekvenciákat vesznek célba.

Címkék: űrkutatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr698489472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása