HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Skorpiórobot önálló fullánkkal

ferenck 2016.03.07. 14:30

Atlas, a Boston Dynamics kétlábú robotjának végtagjait nyomtatták. Más robotokhoz szintén használják a technológiát, robotika és 3DP egyre inkább „egymásra talál.”

A flandriai Ghent Egyetem három diákja a felsőoktatási intézmény Ipari Tervezés Központjában (a mechatronikus tervezés és beágyazott prototípuskészítés tantárgy keretében) skorpiórobotot épített, a gép különlegessége, hogy autonóm és működő fullánkot is fejlesztettek hozzá.

A Hatlábú Skorpió egyes részei 3D nyomtatással készültek, a fullánk pedig saját „aggyal” rendelkezik. A diákok egyébként egy korábbi munkát, hatlábú méhet varázsoltak izgalmasabbá, félelmetesebbé.

skorpio.jpg

A lábak közötti kapcsolókhoz, a „karmokhoz”, az aktuátor-mechanizmus egyes részeihez és az összes farokmodulhoz használták a 3DP technológiát, egy Ultimaker 2-t, anyagként PLA-t, a masszívabb darabokhoz pedig a ColorFabb XT-jét.

A többi részt lézervágással és CNC-maratással alakították ki.

skorpio0.jpg

A fullánk (farok) természetesen nem mérgez és sebet sem ejt senkin, de nagyon jól mutat. A gép két módban működik: autonóm és távirányított közül választhatunk.

A robotskorpió moduláris természete lehetővé teszi, hogy könnyen módosítsunk rajta, átalakítsuk.

Címkék: robot modularitás CNC lézervágás PLA

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr628448834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása