HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új technológia forradalmasíthatja a 3D nyomtatást

ferenck 2016.03.04. 08:30

A szilícium-völgyi Carbon cég tavaly jelentette be „folyamatos folyékony interfészgyártás” (CLIP) nevű ultragyors, látható rétegek nélküli technológiáját. Tavaly csak korai felhasználók, olyan cégek, mint a Ford és a Legacy Effects ismerhették meg, a nagyközönség még nem. Most már igen, mivel a Carbon 3D nyomtatói pár napja négy szolgáltatón keresztül elérhetők: CIDEAS, Sculpteo, Technology House, WestStar Precision.

szen.jpg

Az ultraviola (UV) fénnyel dolgozó speciális CLIP 25-ször, százszor gyorsabb a többi technológiánál. A fényt oxigénáteresztő, UV-transzparens ablakszerű felületen keresztül sugározzák. Az ablak felett folyékony műgyanta található. Mivel a printelés az ablakon keresztül történik, folyamatosságát, látható rétegek hiányát az ablak feletti „halott zóna” biztosítja.

szen0.jpg

A mainstream média és az ipar egyaránt felfigyelt a CLIP-re és a Carbon által használt anyagokra is. A 3D nyomtatást magasabb szintre emelő forradalmi módszerről és matériákról írtak. A startupot a Google, az Autodesk, a gyógyszergyártó Johnson & Johnson és mások 100 millió dollárral támogatták. Utóbbi az új technológiával nyomtatott egyedi orvosi műszereket.

szen1.jpg

Most már a nagyközönség is megismerheti!

Címkék: Google nyomtatóanyagok Autodesk nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr728441168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása