HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Star Trek Replicator

ferenck 2016.02.18. 08:30

A Star Trek (Csillagszekerek) Replicator nevű gépezete tárgyakat készített és hasznosított újra. A párhuzam egyértelmű: a kultikus sorozat masinájához a mai világban leginkább a 3D nyomtatók hasonlítanak. Gondoljunk csak arra, hogy a Nemzetközi Űrállomáson is van már 3D printer.

Mindezek tükrében talán nem is meglepő, hogy a NASA, az Amerikai Gépészmérnök Társaság (ASME) és a Csillagok háborúja Star Trek Replicator versenyt hirdetett azzal a céllal, hogy a gyerekek érdeklődését felkeltsék az űrutazás és a 3DP iránt. Élelmiszerekkel kapcsolatos, de nem ehető nyomtatható tárgyakat (evőeszközt, tálakat, tárolókat stb.) kell alkotniuk. Olyanokat, amiket szerintük 2050-ben használhatunk a világűrben.

startrek_1.jpg

Ez az ASME harmadik Jövőmérnökök versenye. A 2014. tavaszi elsőn űrben nyomtatható eszközöket, a másodikban szintén printelhető űrkonténert kellett kitalálniuk.

A gyerekek két korosztályban, juniorban és tiniben indulhatnak. A verseny május 1-ig tart, a győztesek New Yorkba utazhatnak, ahol megnézhetik a Légi és Űrhajózási Múzeum Csillagflotta Akadémiáját, tehetnek egy kört az Enterprise-zal, és végig csillagász kalauzolja őket. Titokzatos Star Trek csomagot szintén nyerhetnek. Négy döntős iskolája 3D printert kap, de az elődöntősök keze sem marad üres: a NASA Made in Space programjától kapnak valamit.

startrek0.jpg

A gyerekeket kalandozásra, bátor kezdeményezésekre buzdítják. Egyetlen kritérium, hogy munkájuknak táplálkozásban kell segítenie az űrhajósoknak.

Címkék: űrkutatás világűr űrhajó NASA Star Trek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr328399000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása