HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A legerősebb és a legkönnyebb nyomtatóanyag?

ferenck 2016.02.15. 11:30

Az utóbbi évek és talán „minden idők” egyik legizgalmasabb, legígéretesebb felfedezett anyaga a grafén, az egyetlen atom vastagságú grafitréteg: mechanikai, hő-, vezető- és egyéb tulajdonságai egyaránt kiválóak, nem véletlenül tartják a közeljövő nagy technológiai reménységének.

A grafén aerogél a világ talán legkönnyebb matériája, tömege a levegő hetedrésze. Csakhogy ezek a remek paraméterek főként a grafén eredeti 2D anyagösszetételére vonatkoznak, és 3D-ben kevésbé érvényesülnek.

grafen.gif

Eddig legalábbis így volt.

A Santa Cruzi Kalifornia Egyetem és a Lawrence Livermore Nemzeti Laboratórium kutatói viszont addig kísérleteztek 3D nyomtatótechnológiákkal, amíg a mechanikus jegyek integritásának megőrzésével a remek tulajdonságokat is sikerült 3D-be „átmenekíteniük.”

Grafénkompozit aerogéljüket (3D-GCA) sikeresen tesztelték, és ez a tény idővel komoly hatással lehet a nyomtatóanyagok fejlődésére.

Címkék: grafén nyomtatóanyagok

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr568390082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2016.02.16. 08:38:07

Konkrétan vákuum van az anyag belsejében?
És hogy tartják a földön?
süti beállítások módosítása