HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott szobor figyelmeztet a csúcstechnológia helytelen használatára

ferenck 2016.01.15. 08:30

Tomoo Yamayi japán művész legújabb munkája egy nyomtatott absztrakt szobor. A szobor formája az autótervezés korai szakaszában készült szkeccseket idézi, üzenete viszont sokkal mélyebb, személyesebb: az emberi testbe juttatott, azzal érintkező technológiák helytelen használatára figyelmeztet.

Yamayi saját tapasztalatait is feldolgozta az alkotói folyamat során.

A Shapeways-en 199 dollárért megvásárolható 26 centis alkotást tartós nejlonnal kombinált műanyagból printelte; két részből áll, csavarokkal és ragasztóval könnyen összeszerelhető.

misuse.jpg

Yamayi munkái gyakran ultramodern formák és hagyományosabb, kimonószerű minták kombinációja. Erről a szoborról is készített egy saját változatot, amelyet kimonómotívumokkal festett le.

misuse1.jpg

Nyomtatott műveivel az emberi test módosításaira hívja fel a figyelmet, amelyben a csúcstechnológiák sem játszanak mindig pozitív szerepet. Túlzottan megbízunk bennük. Pedig a testnek gyakran módjában áll, hogy mindenféle beavatkozás, fájdalomcsillapító stb. nélkül is meggyógyítsa magát.

Címkék: szobrászat Japán Shapeways

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr288272344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása