HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Jinn, az első svájci nyomtatott robot

ferenck 2016.01.12. 11:30

Jinn, a PC-ről és androidos okostelefonos appról is vezérelhető első nyomtatott svájci robot 110 centi magas, 5,3 kilós humanoid. Meghallgatja kommunikációs partnerét, beszélget vele, különféle érzéseket fejez ki, sms-t olvas, zenét játszik le. Tanulásra is képes, és a felhasználó egyéni szükségleteihez adaptálható.

A Jinn-Bot Robotics & Design, Roger Seeberger és csapatának barátságos küllemű darabja mindezek mellett jön-megy, különféle mozdulatokat kivitelez. A moduláris bot rendeltetése, hogy CAD-ra, 3D nyomtatásra, Javascript programozásra tanítsa az érdeklődőket, függetlenül attól, hogy milyen szinten állnak. Mindezek mellett változatos valódi élethelyzeteket és alkalmazásokat is bemutat, amelyekből robotikusok tanulhatnak.

jinn2.jpg

A teljes robotot PLA-ből nyomtatták, és mivel moduláris, bővíthető. Többféle szenzort (mozgás, hang, fény stb.) és 24 különböző szervót pakoltak bele. Természetesen wifi és bluetooth kapcsolattal is rendelkezik, így könnyen frissíthető.

jinn.jpegjinn1.jpg

Címkék: robot modularitás PLA

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr198263168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása