HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtassunk mézet, szirupot és krémsajtot!

ferenck 2015.12.28. 08:30

Az élelmiszer- és ételnyomtatás nemcsak látványos díszítőelemekből, különféle tésztákból és különleges ízkombinációkból áll. A konyhában minden nap használt, például krémes állagú alapanyagok előállítása legalább annyira fontos, mint a kulináris remeklések.

A kanadai Structur3D Discov3ry általános krémextrúdere bármely FDM printerhez hozzáadható, mindössze 400 dolláros plug-and-play kiegészítő. Azoknak éri meg beszerezni, akik az ételnyomtatással akarnak kísérletezni, viszont nem áldoznának súlyos összegeket speciális kajaprinterekre.

pasta1_1.jpg

A Structur3D korábban kenhető csokoládét és porcukrot használó nyomatokkal ért el sikereket. Természetesen meg is lehetett mindet enni, többek között a Csillagok háborúja dekorációt vagy a palacsintára printelt nutellát.

pasta2.jpeg

A cég viszont eldöntötte, hogy a „nutellán túli világgal” is akar foglalkozni, és más terepen, másfajta élelmiszerekkel kezd el kísérletezni. Folyékony mézet és pektint (E440), reggeli szirupot és krémsajtot használtak nyomtatóanyagként. Csupa olyan alapösszetevőt, amely nem hiányozhat az átlag vasárnapi villásreggeliből, brunchból.

pasta.jpg

De mivel mindegyiknek más a viszkozitása, másként reagálnak a melegítésre, a kísérlet felemás – „keserédes” – eredménnyel zárult. Egyelőre még nem villásreggeli szint, viszont sokat megtudtak az élelmiszernyomtatás lehetőségeiről és korlátairól. A legígéretesebbnek a tömörebb, közepes viszkozitású krémek bizonyultak. (Ebbe a kategóriába tartozik több korábban is nyomtatott cucc: csoki, palacsinta, zöldségpüré, pizzatészta stb.)

Címkék: ételnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr208205284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása