HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Leegyszerűsödött a Kinect használata

ferenck 2015.12.02. 08:30

A Microsoft kezdőknek különösen hasznos szoftverek sorával egyre masszívabban próbál minél komolyabb eredményeket elérni a 3DP világában. Hasonló történik most a vállalat talán legalulértékeltebb termékével, a Kinecttel is. Sok DIY projekt próbálta a Kinectet 3DP renderelő géppé alakítani, a 3D Scan appal a Microsoft viszont hivatalossá is tette ezt. Kinect-felhasználóknak könnyebb vele megtanulni a 3D szkennelést.

A Kinect természetesen nemcsak gamereknek szók, hanem bővülő funkcióival makereknek is. Jelen app első lépés az olcsó fogyasztói 3D szkenner felé.

kinect.jpg

A lehetőséget többen felismerték, és a Kinectet fokozatosan építették be DIY 3D rendszerekbe. A Microsoft App Store-jából ingyen letölthető új alkalmazásához viszont Xbox One sem kell, mert Windows 8.1 és 10 alatt is fut.

Kézi és állványon, forgóeszköz módban egyaránt egyszerű használni. Jó minőséghez 64-bites processzor, kétmagos 3.1 GHZ vagy több, Nvidia CUDA grafikuskártya vagy a Kinect Fusionnel kompatibilis GPU és 3.0-ás USB port kell.

kinect1.jpg

Három tényező határozza meg a szkennelés minőségét: minél jobb a GPU, annál jobb a szken (20 fps vagy több az ajánlott). A helyszín szintén fontos, mert az árnyékok nagyon bezavarhatnak (szétszórt fények mellett szebbek a színek). Végül a tárgy és a háttér távolságának maximalizálása szintén fontos, így kerülhető el, hogy felesleges tárgyak kerüljenek a szkenbe.

Képek importálásához mindenképpen kell a Microsoft 3D Builder appja. A legújabb változatba integráltak is képimportáló funkciót.

Címkék: Microsoft Kinect 3D szkennelés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr128130912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása