HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

25 éve használja a 3D nyomtatótechnológiát a BMW

ferenck 2015.11.20. 11:30

A gépjárműiparban a 3D nyomtatás az egyik leggyorsabban terjedő technológia, a gyorsprototípus-készítéstől alkatrészek (motor-komponensek, kipufogó stb.) gyártásáig egyre több területen használják. A 3DP nem új, de (a szektorban és más iparágakban is) csak az utóbbi 5 évben lett népszerű.

bmw.jpg

Egyik legkorábbi elfogadója, a BMW viszont már 25 éve él a technológia lehetőségeivel. 1990-től kezdtek el sztereolitográfiával konceptautókon és korai prototípusokon dolgozni. Egyes tervek kivitelezhetőségét igyekeztek a gyártás megkezdése előtt bizonyítani velük. A korai kísérletek sokat segítettek abban, hogy jelenleg szakszerűen tudják használni a 3DP-t. Ma már a tervezés és a gyártás több folyamatában, például egyedi részek kivitelezésénél is alkalmazzák a 3D nyomtatást. Járműveiket kényelmesebbé próbálják tenni vele.

bmw1_1.jpg

Az utóbbi időben 3D szkenneléssel és nyomtatással nehezen található régi autóalkatrészeket is reprodukálnak. Legújabban pedig speciális tolószékhez készítettek prototípusokat, amelyek a brit paralimpikon kosárlabdások teljesítményén hivatottak javítani. Az összes kosarast leszkennelték, hogy a tolószékek valóban egyediek, személyre szabottak legyenek.

bmw2_1.jpg

Címkék: autó gyors prototípuskészítés

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr708092620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kopi3.14 2016.02.10. 10:46:25

"A gépjárműiparban a 3D nyomtatás az egyik leggyorsabban terjedő technológia, a gyorsprototípus-készítéstől alkatrészek (motor-komponensek, kipufogó stb.) gyártásáig egyre több területen használják. A 3DP nem új, de (a szektorban és más iparágakban is) csak az utóbbi 5 évben lett népszerű."

Hülyeség. Mind a leggyorsabban terjedés, mint az utóbbi öt évben népszerüvé válása.

"Járműveiket kényelmesebbé próbálják tenni vele."
Bullshitbingó.
süti beállítások módosítása