HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új nyomtatótechnikával az emberi hajnál is vékonyabb mikrotárgyak alkothatók

ferenck 2015.11.04. 11:30

A Los Angelesi Kaliforniai Egyetem (UCLA) biomérnökei bonyolult mikroméretű tárgyak készítésére alkalmas nyomtatótechnológiát fejlesztenek. A módszerrel (optikai átmeneti folyadékmodellezés) az emberi hajszál vastagságánál kisebb dolgok hozhatók létre.

Az ultraviola fénymintákon, folyékony fotopolimer anyagokon és speciális szoftveren alapuló technika ígéretes biomedikális és ipari alkalmazásokat vetít előre.

microobjects.jpg

Hagyományosabb 3DP módszerekkel is alkothatók nagyon komplex formák és szerkezetek, de az 1 milliméternél kisebb mérettartományban eddig lehetetlennek tűnt folyékonnyá alakított anyagcseppekkel dolgozni. microobjects1.jpg

Mikrofluid és fénytani technikákkal viszont lehetséges 10-15 mikrométeres részeket is tartalmazó 100-500 mikrométeres tárgyakat alkotni – bizonyították be az UCLA kutatói.

Címkék: nyomtatóanyagok bioprinting bioanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr908047972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása