HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Origámidaruként repül a nyomtatott drón

ferenck 2015.10.21. 08:30

A drónok használata felettébb ellentmondásos. Egyrészt jól működnek terroristák ellen, másrészt támadásaik gyakran tévesztenek célt. Japánban be is tiltották a parlament és más politikai központok környékén történő használatukat, miután egy tiltakozó nukleáris homokot tartalmazó vezető nélküli légi járgánya a miniszterelnök háztetőjén landolt.

origami.jpg

A szigetországbeli Rohm Semiconductor origámi-stílusú távirányított gépe, az ultra-energiatakarékos számítógépről vezérelt pihekönnyű (31 gramm) Lazurite Fly (vagy Orizuru) viszont pont azt hivatott bizonyítani, hogy nem minden drón veszélyes. A géptestet egyébként nejlonból nyomtatták.

origami2.jpg

A Lazurite Fly esztétikailag és részben technikailag is újradefiniálja a drónszabványokat. Úgy néz ki és olyan kecsesen is repül, mint a klasszikus origámidaru. Sokkal inkább hasonlít egy madárra, mint alienszerű harcigépre. Más irányítópultokkal, például az Arduinoval összehasonlítva a Lazurite-Sub-GHz kb. 90 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt, és a 920 MHz rádiócsatorna – amelyen kommunikál – szintén az energiatakarékosságról ismert.

origami3.jpgorigami4.jpg

Három hónap tervezés és fejlesztés után a Rohm bejelentette, hogy nyilvánossá teszi a nyomtatható fájlokat.

Címkék: Japán drónok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr668006473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása