HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Porcelán 3D nyomtatásra

ferenck 2015.09.28. 08:30

A nyomtatóanyagok köre gyorsan bővül. Legújabban az üveg hozta lázba a szakmabelieket és az érdeklődőket. Az eddigi kísérletek bizakodásra adnak okot, egyre komplexebbek a nyomtatott üvegtárgyak.

A Shapeways tavaly novemberben porcelánnal bővítette kínálatát. Mivel bonyolult és „sok csapdát tartogató” anyagról van szó, először csak korlátozott körben tette elérhetővé: tapasztalt designerek és kutatók dolgoztak vele pilot program keretében. A program sikeresnek bizonyult, a cég a múlt héten jelentette be, hogy vége a tesztperiódusnak, és bárki elküldheti nyomtatásra a terveit.

porcelan.jpg

Néhány korlát azonban még mindig fennáll. Mivel a porcelán nyomtatása sokkal inkább geometria-specifikus, mint bármely más anyagé, jobban oda kell figyelni a modellekre, több tervezés és prototípus kell.

Csak olyan tervrajzokat fogadnak el, amelyeket korábban már kinyomtattak. Egyelőre nem lehetséges egyből porcelánból nyomtatni modelleket. Ráadásul minden fényes bevonat másként reagál a felületekre és a részletekre, ezért a tervezőknek számos előzetes tesztet tanácsolnak különféle bevonatokkal.

porcelan2.jpg

A nehézségek ellenére, a porcelánban rengeteg lehetőség rejlik. Nagyon tartós matéria, méretesebb tárgyakhoz is jó, a részletekre is jobban oda lehet figyelni. A Shapeways nyomtatóanyaga egyébként kevésbé törékeny, mint a hagyományosabb porcelánok.

porcelan3.jpg

Készüljünk fel, hogy a következő hónapokban egyre több porcelántárgyat látunk a cég online shopjában.

Címkék: porcelán nyomtatóanyagok Shapeways

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr647844394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása