HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Speciális feladatokra nyomtat drónokat az amerikai haditengerészet

ferenck 2015.08.28. 08:30

Az amerikai haditengerészet folyamatosan tesztel új ötleteket és technikákat, informatika és gyártás kombinációit, például a 3D nyomtatást is, amellyel adott feladatok kivitelezésére alkalmas egyedi drónokat is készítenek.

navy.jpg

A haditengerészet posztgraduális iskolájában speciális kvadrokoptereket fejlesztenek és printelnek, de a nyomtatás a helyszínen, a hajón is kivitelezhető. A fájlokat műholdon küldték el, a használati utasítást követő tengerészek helyben nyomtatták ki a részeket és állították össze, illetve egészítették ki az elektronikus komponensekkel (rádióegység, vezérlő, GPS stb.) a drónt.

navy2_1.jpg

Az elektronika mindig ugyanaz, a nyomtatott forma viszont a küldetés jellegétől függ. A legnagyobb kihívás a logisztika: ha a hajó úton van, nehéz eljuttatni az alkatrészeket. Fájlokat viszont könnyebb.

navy3.jpg

A drónok pontos működtetése sem egyszerű, mert például már egy kis szél is zavart okozhat, a földre szállásról vagy a rádiójelek (radar stb.) okozta interferenciáról nem is beszélve.

Címkék: hajó hadügy drónok

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr167671868

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jönnek a drónok 2015.08.30. 09:40:49

A nagyközönség elsősorban a terroristákra vadászó fegyverekkel és rakétákkal felszerelt katonai drónok bevetéséről hall híreket. A közelmúltban például izraeli robotrepülők gyilkoltak Egyiptomban,  de az Egyesült Államok katonai erői is gyakran használ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása