HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Dubai: abra hajócska 3D nyomtatással

ferenck 2023.10.02. 08:48

Az Egyesült Arab Emírségekben, különösen Dubaiban szinte mindig történik valami az additívgyártás-fronton.

Köztudott, hogy a kvázi városállam jelentős mértékben akarja bővíteni vízi szállítási hálózatát, és a bővítést a kimondhatatlanul hosszú nevű koronaherceg, Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum is maximálisan támogatja. A 2030-ig kidolgozott mestertervben komoly változtatások szerepelnek, egyikük a világ első 3D nyomtatással készülő, a hajó és a csónak között átment elektromos abra járműve.

3dnyomtatas_dubai_abra.jpg

A terv alapján az évtizedfordulóig ötvenegy százalékkal többen fogják használni a vízi közlekedést, magának a hálózatnak a hosszát pedig 188 százalékkal növelik. A vízi közlekedési állomások száma negyvennyolcról hetvenkilencre fog emelkedni. A személyszállító vonalak száma négyszáz, a szállítóflotta mérete harminckét százalékkal növekszik.   

A trónörökös az Utak és Közlekedés Hatóságnál járva látta a mestertervet, és teljesen egyetért Dubai tengeri szállítás infrastruktúrájának ilyen mértékű növelésével.

Szakértők szerint a számokon túl, a printelt elektromos abra teszi igazán különlegessé a tervet. A járművet az állami és a magánszektor közösen fejleszti, és várhatóan forradalmasítani fogja a vízi szállítást. A húszéves személyszállító hajócska újragyártása, a 3D nyomtatásnak köszönhetően jóval gazdaságosabb, mintha hagyományos gyártótechnológiával dolgoznának.

A gyártási időt kilencven, az előállítási költségeket harminc százalékkal csökkentik. A távirányított monitoring funkcióval rendelkező előrejelző karbantartó rendszer és a szenzorok jóvoltából biztonságosabb lesz a tengeri szállítás. A valós idejű figyeléshez természetesen mesterséges intelligenciát is használnak.

A városvezetés elkötelezettsége egyértelmű, az új megoldással a tengeri szállítás újabb globális szabványát igyekeznek létrehozni.

Címkék: hajó Dubai

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1018212121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása