HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Mobil betonnyomtató bútorokhoz

ferenck 2015.08.25. 08:30

A dél-svéd Lund Egyetemen tanító, egyébként új-zélandi nyomtatott gitárjairól, „nyomtatott zenekaráról” ismert Olaf Diegel diákjaival mobil betonprintert épített. A gép működését ülőalkalmatossággal szemléltették.

A projekt a helsingborgi városi önkormányzattal való együttműködés eredménye. Megbeszélték, hogy demonstrációs céllal épületnyomtatásra alkalmas gépet fejlesztenek. Mivel az egyetemen hozzáfértek egy robotkarhoz, eldöntötték, hogy inkább kisebb léptékben kezdenek, és utcai bútorokban, közterületi műalkotásokban kezdtek el gondolkozni.

robot1.jpg

Hordozható, kerekes, egyik pontról a másikra könnyen mozdítható printert találtak ki, amelyet ideális esetben leteszünk valahova, rögzítjük, nyomtat egy tárgyat, majd a következő helyszínre visszük. A nyomtatást egyébként a robotkar végzi.

robot0.jpg

A gép munkáját szemléltető videó a fejlesztés korai fázisában készült, amikor még kézzel lapátolták bele a betont. Azóta gépesítették a folyamatot, automata adagolórendszert dolgoztak ki hozzá.

robot2.jpgrobot4.jpg

A kutatásfejlesztés jelen állása arra enged következtetni, hogy van fantázia a kisebb betonnyomtatókban. A jóval drágább nagyobbakkal épületek készülnek, emezekkel bútorok, részek, kisebb szerkezetek, például falak. Szállításuk viszonylag egyszerű, míg az óriásgépeké gyakran lidércnyomás.

Címkék: robot beton hangszer bútor épületnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr637668968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása