HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott drón szállít gyógyszereket egy virginiai rendezvényre

ferenck 2015.06.25. 08:30

A jelenlegi drónfejlesztések célja, hogy a közeljövő ember nélküli légi járművei az eddigieknél olcsóbbak, gyorsabbak és praktikusabbak legyenek. Tervezésük során többféle szempontot vesznek figyelembe, például, hogy versenyzésre vagy szállításra szánják őket. Valami viszont szinte mindegyiknél megegyezik: részben vagy teljesen 3D nyomtatással készülnek.

Az Egyesült Államok Szövetségi Légügyi Hatósága (FAA) a napokban engedélyezte, hogy egy printelt alkatrészeket is tartalmazó drón szállíthasson tárgyakat, nevezetesen 4 és fél kiló gyógyszert egy nyugat-virginiai klinika júliusi rendezvényére.

flirtey.jpg

A Flirtey ausztrál startup, a NASA és a Virginia Tech együttműködésében fejlesztett hexakoptert többféle alkalmazásra tervezték: életmentő gyógyszereket és egyéb szükséges tárgyakat fog eljuttatni katasztrófa sújtotta vagy nehezen megközelíthető, rosszul ellátott területekre. A gép szénszálakból, alumíniumból és gondosan kiválogatott 3D alkatrészekből áll. A kiindulási ponttól nagyjából 20 kilométeres térségben tud működni, tehát nagyvárosi környezetben is bevethető. Pontosan meghatározott, kijelölt útvonalakon repül, így garantált, hogy a csomag eljut a rendeltetési helyre, a drón pedig vissza a bázisra. Biztonságos közlekedéséért az elem állapotát és a GPS-jeleket folyamatosan figyelő fedélzeti számítógép felel. Az eddigi tapasztalatok alapján, nincs ok félelemre.

flirtey2.jpg

A júliusi esemény felvillantja, mire számíthatunk a jövőben a drónoktól, mire lesznek képesek. Mindennapos szállítótevékenységükre azonban még várni kell, mindenesetre már nem az a kérdés, hogy megvalósul-e, hanem az, hogy mikor valósul meg.

flirtey3.jpg

A Flirtey sokat tett ezért. 2013 óta fejlesztenek automata hexakoptereket, amelyekkel könyveket, humanitárius segélycsomagokat stb. juttattak el problémás helyszínekre. Májusban kivitelezték az első lakott terület feletti szállítást.

Címkék: szolgáltatások drónok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr937569622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása