HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D testmodellezés új megközelítésben

ferenck 2015.06.09. 08:30

Sok vállalat készít vásárlóra méretezett, annak egyedi igényei és adottságai szerint online kialakított termékeket. Ezek a szolgáltatások általában 3D szkenneléssel működnek. Egy 3D szkenhez az adott személynek azonban meg is kell jelennie fizikai valójában, minden más csak utána következhet.

bodylab1.jpg

A new yorki Body Labs szoftverfejlesztő startup ettől akarja megkímélni a vásárlót. A BodyKit online programcsomag lehetővé teszi, hogy a készlethez tartozó ShapeX-szel otthon készítsük el testünk pontos digitális másolatát. Virtualizáljuk, szimuláljuk. A vállalatok által ingyen tesztelhető csomag egyébként más otthoni 3D szkennelő eszközökkel, például a Kinecttel is szinkronba hozható.

A Body Labs koncepciója, hogy adatbázisuk és szoftvereik használatával minél több cég készíthessen virtuális emberi testmodelleken alapuló digitális és fizikai termékeket. Egy új alkalmazásprogramozási felülettel (API) a rendszer azonnal ki tudja számolni bármely test vagy testrész egyedi paramétereit. Egyelőre főként ruhákat és viselhető kiegészítőket gyártó cégekben gondolkodnak, ami valószínűsíti, hogy a programcsomagot hamarosan online 3DP szolgáltatásokba integrálják.

bodylab2.jpg

Természetesen másra, például egészségi állapotunk, fitnesz-szintünk figyelésére szintén alkalmas, és az Adobe által nemrég felvásárolt, remek minőségű 3D animációra és karakterfejlesztésre kitalált Mixamo platformját is támogatja, kompatibilis vele, így nem lenne meglepő, ha a film- és a játékiparban is alkalmaznák.

bodylab3.jpg

A Body Labs partnerei közé máris olyan cégek tartoznak, mint például az ingeket gyártó Woodis, vagy az úttörő Nervous Systems 3DP designstúdió. A 3D testmodellezés tökéletesen bevált náluk.

Címkék: szoftver divat animáció alkalmazások

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr17527282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása