HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Felgyorsítja a versenyautó-gyártást a 3D nyomtatás

ferenck 2015.05.19. 08:30

A német HTW Motorsport 3D nyomtatással szeretné felgyorsítani Forma 1 es más versenyekre készülő autók gyártási folyamatát, illetve igyekszik hatékonyabbá tenni azt.

A berlini Alkalmazott Tudományok Egyetemének egyik diákprojektje volt a kiindulási pont. A HTW Motorsport a projekttel együttműködve használja a Stratasys FDM és Polyjet technológiáit. Különféle versenyautókhoz terveznek és gyártanak velük motorrészeket.

htw1.jpg

Az együttműködés részeként multi-material (több anyagot nyomtató) Objet 500 Connex rendszeren a későbbi gyártási kritériumoknak tökéletesen megfelelő levegőelosztó-házat nyomtattak a BRC14 versenyautóhoz. Nagyon jó minőségű digitális ABS fotopolimerrel dolgoztak.

htw2.jpg

Eddigi tapasztalatuk, hogy költséget és időt takarítottak meg, és a két évvel korábbi változathoz képest a lóerőt is 10 százalékkal növelték. Szintén a 3DP következménye, hogy a következő jármű 45 kilóval könnyebb lesz az eredetileg tervezettnél.

Címkék: sport autó Stratasys multi-material

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr517310760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása