HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Percek alatt nyomtat többszáz tárgyat egy holland rendszer

ferenck 2015.03.16. 14:30

A 3D Systems tavaly júniusban jelentette be egy új gyártómegoldást, amely elsőként a 3DP történetében gyorsabbnak bizonyult a fröccsöntésnél, hamarabb készült el 2400 pici lámpaernyővel.

A napokban egy független holland kutatószervezet, az építészettől a környezetvédelemig szerteágazó high tech megoldásokkal foglalkozó TNO mutatta be additív gyártótechnológiára kidolgozott flexibilis platformját, amelyen már évek óta dolgoznak. Termékek tömeges személyre szabása, ipari mennyiségben történő gyártása a cél. A rendszer (maximum) tízszer gyorsabban dolgozik, mint más nyomtatók, nyomtatási platformok. Abban is eltér a többi printertől, hogy egybeintegrálja a különféle munkaszakaszokat, és így kevesebb a várakozás, a gépidő 90 százalékos kihasználatlansága helyett akár az idő 90 százalékában is dolgozhatnak a gépek.

tno_1.jpg

Pedig a gépek ugyanannyi nyomtatófejjel működnek, mint mások. Száz azonos 75x50 milliméteres platformról van szó, amelyek futószalagszerű, állandóan mozgásban lévő rendszert alkotnak. A TNO többféle nyomtatófejet fejlesztett hozzá, egyelőre hőre lágyuló anyagokkal, polimerekkel dolgoznak, de a jövőben fémeket is fognak nyomtatni.

A rendszer két módban működik: az elsőt késztermékekre, a másodikat félig kész darabok utómunkálataira találták ki. Nagy előnye, hogy prototípuskészítésből könnyen átvált gyártásra. A gyártóipar több, különösen egyedi, személyre szabott termékekre specializálódott területén, például orvosi és fogászati darabok, gyógyszerek, elektronikus kütyük előállításában is érdemes lesz majd alkalmazni. Szintén komoly előny, hogy más rendszerekkel is integrálható.

A TNO jelenleg kereskedelmi partnereket keres, hogy aztán együtt dolgozzanak ki piaci forgalmazásra kész ipari alkalmazásokat.

Címkék: alkalmazások fröccsöntés gyártótechnológiák 3D Systems gyors prototípuskészítés

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr967272857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

böla 2015.03.17. 05:19:34

"A napokban [...] mutatta be"
Ember, ez a videó 3 éves! Nem vagytok kicsit lemaradva?

Azt hallottátok már, hogy a napokban beültettek egy 3d nyomtatott titán állkapcsot? Pedig igaz!
www.bbc.com/news/technology-16907104

Használt nyomógépek 2015.03.26. 09:14:23

Köszönjük érdekes cikket!

További információ a klasszikus nyomdaipari gépek nézd meg itt:

www.hasznalt-nyomdagep.hu/
www.machineryeurope.com/articles
süti beállítások módosítása