HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Fémnyomtató cég fejlesztett új anyagot fröccsöntéshez

ferenck 2024.01.30. 08:00

A fémnyomtatásról ismert a németországi Aaachenben működő francia AddUp várhatóan hamarosan bevezeti a fröccsöntésre optimalizált Printdur HCT szerszámacélt.

Az anyag mindennel rendelkezik, ami kell a fröccsöntéshez: ellenáll a korróziónak, kemény és kopásálló. Bírja a magas hőmérsékletet, és mivel a gyártásnál nem használnak nikkelt és kobaltot, környezetbarátnak számít, legalábbis nem okoz szignifikáns károkat.

3dnyomtatas_froccsonto_anyag.jpg

A Printdur HCT-t a speciális acéltermékek egyik világvezető gyártója, a Swiss Steel Group (Svájci Acélcsoport) állította elő a hagyományos szerszámacél-szabvány alapján. Ezt a szabványt egyébként az additív gyártásra találták ki, különös tekintettel az olyan porágyas fúziós gépekre, mint az AddUp FormUp 350 rendszere.

A szigorú belső gyártás-készenlét szintű protokollok szellemében az AddUp mérnökei akár ötven százalékkal, repedések nélkül és rendkívül alacsony porozitás mellett is növelhetik a gyártás tempóját. Számszerűsítve: a hagyományos anyaghoz képest 99,90 százalékos az anyagsűrűség.

Mindezek mellett a felületek kiváló minőségben, füstmaradékok nélkül dolgozhatók ki. Az anyagot a fröccsöntés elvárásait maximálisan figyelembe véve hozták létre és a megfelelő hűtőcsatornákat használva a gyártási ciklus masszívan, kétszámjegyű mértékben csökkenthető. A belső hűtőcsatornáknak a többsége teljesen jó minőségben, tartószerkezetek nélkül, optimalizálva építhető ki.

Az anyagfejlesztéshez hasznosították a svájci vállalat több évtizedes atomizáló tapasztalatát, amely mindig jól jön additív gyártásra szánt új anyagok tervezéséhez. A Printdur HCT esetében a fémek additív gyártásának előnyeinek kihasználásával, sikerült a legjobb anyagtulajdonságokat megvalósítani.

Címkék: acél fröccsöntés nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8718309879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása