HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új Bentley 3D fémnyomtatással

ferenck 2015.03.05. 11:30

Luxus és teljesítmény új irányát szemlélteti a Bentley EXP 10 Speed 6 konceptautója a 2015-ös Genfi Nemzetközi Motor Bemutatón. A luxusmárka közel 90 éves története során mindig a mérnöki szakértelem és naprakész csúcstechnológia harmóniájának jelképe volt, és legújabb járművük is ezt a képet erősíti.

Az EXP 10 Speed 6-ról csúcsteljesítményű kétüléses sportautók tipikus brit értelmezéseként ír a szaksajtó: kivitelezésekor modern design, kézműves tökély, legjobb anyagok és legmodernebb technológiák, köztük a 3D nyomtatás kapcsolódtak szétválaszthatatlanul össze.

bentley1_1.jpg

A jövő, ahogy a Bentley látja – talán ez a legpontosabb megfogalmazás.

A tervezésnél Objet30 Pro és Objet500 Connex multi-material nyomtatókat használtak, gyártás előtti teszteknél vizsgálták a rajtuk printelt alkatrészeket. Ezek a prototípusok sokkal részletesebbek, mint a hagyományos eljárással készültek.

bentley2_1.jpgbentley3.jpgbentley4.jpg

Nagyon úgy tűnik, hogy a technológiának még komolyabb szerepet szánnak, mert maximálisan ki akarják használni a fémnyomtatás lehetőségeit. Már eddig is sokat segített, például a kipufogó, az ajtókilincsek, szellőzőnyílások és rácsok részletes tervezésében. A jellegzetes karosszéria kidolgozásához szintén alkalmaznak fémnyomtatás-megoldásokat, két fémből, acélból és rézből álló 3D textúrákat.

Címkék: autó Stratasys fémnyomtatás

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr657241279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

UdjanMineck 2015.03.06. 17:52:44

Ez gyönyörű basszameg. Sokkal kívánatosabb, mint bármelyik Bentley az elmúlt évekből. Kéne!
süti beállítások módosítása