HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtató Legóból

ferenck 2015.02.25. 08:30

Sokan sokféleképpen próbálkoznak Lego és 3D nyomtatás összekombinálásával. Mario Papachristou görög maker Legóból épített a RepRap Mendelre emlékeztető speciális printert. A gyors prototípuskészítő szoftveréről, majd teleportáció-féle nyomtatórendszeréről ismert Stefanie Mueller szintén nagy Lego-fan: faBrickator programja tervrajzok „legósítását” teszi lehetővé.

lego1_1.jpg

Legutóbb egy Instructables-felhasználó, név szerint William épített Lego 3D printert. Lego EV3 Mindstorms rendszert és ragasztópisztolyt használt hozzá. A gép mostani, 2.0 változata forró ragasztóval nyomtat.

„Néhány hónapja készítettem el az elsőt, egy prototípust, de nem voltam megelégedve. Ellentétben az elsővel, a mostani változat pontosabb. Az extrúdert is megváltoztattam, és hatékonyabb lett. A második összességében sokkal jobb, mint az első, de még távolról sem tökéletes” – jegyezte meg tárgyilagosan William.

lego2_1.jpg

A ragasztópisztoly fúvókaként működik. Mielőtt beindítjuk a programot, meg kell várni, hogy elég meleg legyen. A forró ragasztó rétegei 30 másodperc alatt hűlnek le és keményednek meg annyira, hogy újabb 30 másodperccel később rájuk lehessen nyomtatni a következőt. A pisztoly miatt az extrúder motorja programonként változó sebességgel dolgozik.

lego3.jpg

William egyelőre csak a ragasztót tesztelte, de a printer elvileg más anyagokkal, viasszal és műgyantával, vagy cukor-rudacskákkal is működik. Utóbbi persze csak akkor jön jól, ha édességre vágyunk.

Ha valaki elég kedvet érez hozzá, saját maga is megépítheti a Lego nyomtatót. Használati utasítás itt található.

Címkék: Lego nyomtatóanyagok Instructables

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr247212265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása