HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtasson mobiltelefont!

ferenck 2015.02.09. 11:30

Az okostelefonok és a többi okos készülék korában hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról a tényről, hogy a telefont telefonálásra találták ki. Thom Sunderland, az angol OwnFone kitalálója nem felejtette el, 2011-ben ebből az alapkoncepcióból kiindulva alapított céget, ami él és virul. Bankkártya méretű mobilkészülékeket nyomtatnak, néhány szám hívható róla: szülők, orvos és hasonlók. Nagyon-nagyon időseknek és nagyon-nagyon fiataloknak kifejezetten jól jöhet. Persze másoknak is, tartaléktelefonnak pedig ideális.

Minden egyes gombhoz egy szám programozható; a telefon Braille-írással is működik. Van még két komoly előnye: eleme akár egy évig kibírja, és nagyon olcsó, okostelefonok töredékébe kerül. Csak egy SIM-kártyát kell betenni, és máris működik.

ownfone2.jpg

Miután Londonban nyitott egy boltot, Sunderland tovább akar terjeszkedi, a brit piac után célba vette az amerikait és az európait is. A terjeszkedéshez viszont pénz is kell, így Kickstarter-kampányba kezdett. Első lépésként szórakoztató tervezőkészletet dolgozott ki; a FoneBuilder („telefonépítő”) appal lehetővé teszi, hogy bárki saját ízlése szerint dolgozza és nyomtassa ki leendő készülékét. Ha nincs printerünk, az OwnFone elvégzi a nyomtatást. Valamilyen tintasugaras vagy desktop 3D printer és MakerBot, Printrbot, 3D Systems vagy Ultimaker által készített PLA nyomtatószál kell hozzá. A legújabb hírek szerint újabb anyagokkal is kísérleteznek.

ownfone3.jpg

Legyen akármennyire egyszerű, egy telefon valamennyi elektronikus összetevője nem nyomtatható, néhány alkatrészt be kell szerezni. Beszerelésük viszont egyáltalán nem nehéz, legalábbis Sunderland szerint.

Címkék: mobiltelefónia Kickstarter

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr507152749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása