HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Japán 21 millió dollárt fektet emberi szervek nyomtatásába

ferenck 2015.01.16. 11:30

Emberi szervek nyomtatása néhány éve sci-finek tűnt, a következő években viszont valóság lehet belőle. Legalábbis egyes beruházások és kísérletek erre utalnak.

Novemberben orosz tudósok 2018-ra prognosztizálták működő vese nyomtatását. Csak annyit lehet tudni, hogy dolgoznak rajta. Néhány hete a bioprinting vezető cége, az Organovo és a Yale Orvosi Iskolája írt alá együttműködési szerződést: műtétekhez próbálnak szöveteket nyomtatni. A japán kormány pedig a napokban jelentette be, hogy a következő öt évben 2,5 milliárd jennel (21 millió dollárral) támogatja szövetek, végcélként pedig átültethető emberi szervek nyomtatását.

japan.jpg

A támogatást az Oszakai Egyetemhez tartozó öt kutatóintézet fogja felhasználni. Szövetnyomtatáshoz kapcsolódó kutatással eddig is foglalkoztak, például 3D nyomtatásnál használható, testsejtekből különböző faktorok hozzáadásával létrehozott úgynevezett indukált pluripotens, illetve mesterségesen tenyésztett őssejtekkel, egyelőre azonban távol állnak a tényleges sebészeti alkalmazásoktól.

Címkék: orvosi Japán bioprinting

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr897077825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása