HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatórobot tisztítja a strandokat?

ferenck 2015.01.05. 11:30

Egyre súlyosabb környezeti problémát jelentenek a szennyezett tengerek, tengerpartok, amiért nemcsak a nagy olajcégek, hanem műanyaghulladékkal strandokon és máshol felelőtlenül szemetelők is jócskán felelősek. A tengerbe kerülő szemét 80 százaléka ugyanis a szárazföldről kerül a vízbe, és e 80 százalék nagy része műanyag.

Sok javaslat hangzott már el arról, hogy hogyan kezeljük a problémát. A legutóbbi egy dél-koreai tervezőé – Mingyu Jeong „mobil doktora” automatizált multifunkcionális 3D nyomtató robot, a strand tisztaságáról gondoskodó, a tengerpartot a szennyeződésből „kigyógyító” Dr. Recare.

recare4.jpg

Az optikai és akusztikus érzékelőkkel felszerelt gép a homokban kutatja, találja meg és gyűjti össze a műanyaghulladékot. Észreveszi az „újrahasznosító” kukákat is, amelyekből mechanikus karjával kiveszi a műanyag tárgyakat. Az összegyűjtött szemetet szálakká olvasztja, a szálakból teljesen új „újrahasznosító” kukát nyomtat. A kukákat a strand legforgalmasabb pontjaira rakja, így ösztönözve mindenkit, hogy azokba szemeteljenek. Hat kukát tud egyszerre tárolni.

recare1.jpgrecare2.jpgrecare3.jpg

A „doktor” egyelőre csak terv, először be kell bizonyítani, hogy költség- és energiatakarékos, és persze azt is, hogy nem szennyezi a környezetet. Ha sikerül, része lehet az egyébként nagyrészt rajtunk, embereken álló vagy bukó megoldásnak.

Címkék: robot környezetvédelem környezetbarát technológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr287041267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása