HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D arcszkennelés Windows Phone-nal

ferenck 2014.04.16. 14:30

A Microsoft Research bejelentette, hogy Windows okostelefonnal működő 3D szkennelésen dolgoznak. A szkennelés a Skynet UI-n (felhasználói felületen) keresztül tenné lehetővé, hogy tárgyakat, objektumokat, például arcokat nagyon jó minőségű (HQ) 3D modellé alakítsunk. A szkenneléshez elég a mobileszközök sima RGB kamerája, a feldolgozás a számítási felhőben (cloud computing) történik.

microsoft1.jpg

A Microsoft októberben ismertette először a 3D szkenner projektet. A Skynet UI nagyon leegyszerűsíti a 3D-s rekonstruálási folyamatot. A Windows Phone-nal 360 fokos képet készítünk az arcról, ami nagyjából úgy működik, mint a panorámaképek felvétele. Ezt követően a kép 3D printeren kinyomtatható.

microsoft2.jpgmicrosoft3.jpg

A technológiával készült 3D modellek különféle területeken hasznosíthatók: bútorok és terek forgatókönyv-szerű AR (bővített valóság) elrendezése, e-kereskedelem vizualizálása, tárgyfelismerés és keresés stb.

Címkék: okostelefon Windows 3D modellezés 3D szkennelés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr116042361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása