HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új nyomtatóeljárás

ferenck 2014.03.27. 08:30

A mai additív gyártási eljárásokkal prototípusokat készítenek, illetve kis mennyiségben állítanak elő termékeket.

A Sheffield Egyetem leányvállalata, a FaraPack Polymers és a Loughborough Egyetem kutatói viszont nagy mennyiségben történő gyártásra alkalmas nyomtatót fejlesztenek. A FACTUM (latinul „csinálni”) nevű gép gyors is: ujjméretű részeket nem egész egy másodperc alatt printel ki.

factum1.jpg

Az új nyomtató új eljárást is alkalmaz: a Loughborough Egyetemen a jelenlegi technológiák helyettesítésére, azokkal elképzelhetetlen gyártási lehetőségek kiaknázására kikísérletezett „nagysebességű szinterezést” (high speed sintering, HSS). A polimerporból, rétegről rétegre történő printeléshez „színcsepegtető” (inkjet) nyomtatófejet és lézer helyett infravörös fűtőtechnológiát használnak.

A HSS-ről készült elemzések kimutatták, hogy a jelenlegi eljárásoknál olcsóbb is, gyorsabb is. A Loughborough Egyetem a Burton Snowboards-szal közösen végzett kutatásaiból számszerűsítve is kiderült: ha lézeres szinterezés helyett HSS-szel dolgoznak, 75 százalékkal olcsóbban gyártanak mini snowboardokat. Komoly előny még, hogy mivel az olvasztás lassabb, az anyagokat kevesebb sérülés éri, és így jobb lesz a szinterezés. Ráadásul HSS-szel olyan anyagok is megmunkálhatók, amelyek lézerrel nem.

factum2.jpg

A rendszert vezető autó-, építőipari és sportszergyártó cégeknek mutatták be, a visszajelzések egyértelműen pozitívak.

Címkék: nyomtatók 3D nyomtatás nyomtatóanyagok lézeres szinterezés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr725880146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása